Naučite kako da samouvereno i sugestivno predstavite sebe i svoje ideje

Tematske celine

Suočavanje sa tremom

 • Uvežbavanje kost-abdominalnog disanja koje omogućava staloženost i pravu polaznu osnovu za ubedljivu govornu interpretaciju.
 • Mentalne slike – metod Li Strazberg.
 • Sučavanje sa strahom od greške.
 • Samoprihvatanje i samoohrabrivanje

Dikcija

 • Vežbe za pravilnu artikulaciju – razgovetan izgovor svih glasova i rečeničnih konstrukcija.
 • Logika govora: razložnost i isticanje najvažnijih reči i deonica u okviru govorne celine.
 • Izražajnost u govoru: ritam i tempo.

Stil

 • Upotreba stilskih figura u cilju ostvarivanja snažnijeg i pamtljivijeg utiska kod publike.
 • Borba protiv poštapalica – ovaj, tako da ovaj, znači, dakle i drugih.
 • Gramatički ispravno izražavanje.
 • Jasnoća i konciznost.

Govor tela

 • Tehnike neverbalne komunikacije: stav tela, gestikulacija, rukovanje, mimika, vedrina, aktivno slušanje, stil odevanja.
 • Umrežavanje tehnika neverbalne komunikacije sa senzibilitetom svakog polaznika.
 • Usklađenost sa sadržajem i kontekstom.
 • Postavljanje neverbalnih komunikacionih tehnika na svesni nivo.

Eristika

 • Šopenhauerovi trikovi kako da se u komunikaciji uvek bude u pravu.
 • Vešto odgovaranje na neugodna pitanja.

Struktura izlaganja

 • Značaj uvoda – kako probuditi radoznalost publike
 • Središnja misao, poveznice, ilustracije
 • Tehnike efikasnog zaključka govora

Cilj: Ovladavanje javnim nastupom. Staloženo, dikcijski osvešćeno, raznovrsno, stilski bogato, uverljivo, sugestivno, izražajno predstavljanje stavova, misli i ideja, oslobođeno straha i treme.

Kako izgleda proces rada

1. Održavamo uvodni sastanak, kako bismo utvrdili vaše potrebe

2. Nakon toga sledi ponuda

3. Pre početka rada, dobijate upitnik koji nam pomaže da vas bolje upoznamo

4. Radimo analizu vaših trenutnih sposobnosti

5. Održavamo kurs i praktične vežbe

6. Generalna proba

7. Vaš nastup – jer sve što naučite, treba da primenite

Individualni pristup svakom polazniku.
Nakon uvežbavanja svih pojedinačnih segmenata javnog nastupa, pristupa se video simulacijama u kojima svaki polaznik objedinjuje znanja kroz izlaganje na temu koja čini njegovu profesionalnu svakodnevicu i koja ga inspiriše.
Video radovi se prate i analiziraju kako bi se definisao napredak svakog ponaosob.

Trajanje: 6-8 susreta po 60 minuta 

Naš predlog je da se časovi održavaju jednom sedmičnom, kako biste na pravi način usvojili sva znanja i veštine. Između časova dobijaju se konkretni i personalizovani zadaci i dodatni audio-video edukativni materijali.

 

Cena kursa od 360

Prijavite se na kurs

   

  U zavisnosti od procene na uvodnom razgovoru, program obuke uključuje dodatni rad na medijskom nastupu, koji podrazumeva praktične radionice sa akcentom na sve medijske formate.

  Kurs javnog nastupa pre svega je namenjen poslovnim ljudima koji u prirodi svog posla imaju obavezu da javno predstavljaju sebe i svoje ideje (programe, proizvode): prodajnim menadžerima, pr menadžerima, predavačima, političarima, advokatima, stručnjacima za ljudske resurse (HR), prevodiocima, lekarima…

  Svi polaznici nakon završetka odabranog kursa dobijaju sertifikat, skriptu i poklon knjigu i multimedijalni materijal za dalje izučavanje.

   

   

  Napredni nivo

  Nakon završenog programa edukacije za javni nastup, svaki polaznik može krenuti na naporedni nivo. Obuka na naprednom nivou je isključivo 1 na 1 i služi za pripremu i uvežbavanje javnih nastupa u skladu sa specifičnim potrebama.

  Javni nastup - Slobodan Roksandić
  Govor tela - Marko Milovanović

  Šta naši polaznici kažu o nama

  Kurs je odgovorio na moje potrebe. Pomogao mi je da osvestim slabe tačke svoje verbalne i neverbalne komunikacije i da ih postepeno prevladam. Motivisao me je da nastavim da radim na negovanju svoje dikcije i veština javnog nastupa. Izuzetno sam zadovoljna i zahvalna Marku.

  MainPoint

  Jelena Jovanović

  Prevodilac

  Marko i Slobodan imaju veoma specifican, dinamičan i personalizovani pristup obuci, koji može da se primeni i na ljudima sa već izgrađenim iskustvom u prezentovanju. Upoznavanje tehnika verbalnog izražavanja i artikulacije, sa praktičnim savetima kako njih primeniti i usavršavati, jedan je od upečatljivijih utisaka sa treninga, jer mi je otvorilo novu perspektivu na javni nastup i prezentovanje, a nešto je što je uglavnom zanemareno u drugim obukama na sličnu temu. Uz drugi deo koji se bazira na neverbalnoj komunikaciji i konkretnim predlozima kako da svako od učesnika unapredi svoj stil, obuka zaokružuje temu javnog nastupa, a rezultati su primenjivi i u poslovnom i u privatnom okruženju.

  MainPoint

  Lazar Deretić

  Solution architect

  Pre svega, izuzetna je privilegija i čast imati za mentora i predavača takvog profesionalca kao što je Marko. Način, entuzijazam i profesionalizam sa kojim pristupa su “out of this planet”. Usavršavanje i časovi sa njim – kao da sam imao priliku da mi teniske veštine usavršavaju Novak Đoković i Rodžer Federer!

  MainPoint

  Goran Đokić

  Key Account/Distributor Manager

  Zahvaljujući vašem kursu, naučila sam ispravno da akcentujem pojedine reči, oslobodila sam se treme prilikom javnog nastupa i uvežbala pravilno da dišem dok govorim. Slobodan je odličan predavač i preporučila bih svima koji imaju bilo kakvog dodira sa javnim nastupom da se prijave.

  MainPoint

  Mirjana Đorđević

  Novinarka

  Kada sam saznala da će od mog iskaza na sudu zavisti da li ću dobiti spor od kog mi život zavisi, bila sam rešena da se pripremim za taj nastup najbolje što mogu. Na preporuku mog sina, koji je pohađao kurs dikcije u Institutu Main Point, rešila sam da potražim stručnu pomoć. Na časovima sam dobila više nego korisne savete kako da ono što želim da kažem predstavim na sugestivan način, jasno i odlučno. Samo ću reći – u pozitivnom rešenju koje sam dobila stoji naznačeno da je presudan bio moj iskaz koji je okarakterisan kao razložan, logičan i upečatljiv. Sada svima pričam da u blizini Arene na Novom Beogradu postoji mesto na kome ćete naučiti da na najefikasniji način kažete ono do čega vam je stalo.

  MainPoint

  Dragica Aleksić

  Preduzetnica

  Verujem da je ovo jedinstvena prilika za mlade profesionalce koji teze usavrsavsnju ne samo na profesionalnom vec i na privatnom planu.

  Malo je reci da sam prezadovoljna pristupom i organizacijom radionica od strane Slobodana, Marka i Pavla. Ono sto cenim je ozbiljnost i radu i posvecenost svakom polazniku. Zelim puno uspeha u daljem radu, a moju iskrenu preporuku za radionice cete uvek imati.

  MainPoint

  Varvara Aleksić

  Master pravnik evropskih integracija

  Moji prvi dani u Institutu Main Point bili su tužan prizor. Velika motivacija i želja da radim posao koji volim ali blokada još veća. Bežala sam od kamere i na samoj obuci, a pomisao na ulazak u TV studio je bio nemoguća misija. Uspela sam korak po korak samo zahvaljujući velikoj upornosti i podršci Slobodana Roksandića. Hvala mu što je verovao u mene. Trema je i dalje prisutna, više na nivou unutrašnjeg osećaja. Zaista je moguće desenzibilisati se. Danas uspevam da budem na visini zadatka čak i kad je emisija uživo. Iako je trema bila moj najveći problem, naučila sam i druge korisne veštine: dišem pravilnije, kontrolišem poštapalice, napredujem u govoru tela i što je najvažnije – kažem ono što hoću na adekvatan i upečatljiv način. Hvala divnim ljudima iz Instituta Main Point što mi nisu dozvolili da odustanem i što su mi omogućili ovu pobedu u životu.

  MainPoint

  Slavica Lazić Vuksanović

  Nurdor
  7 / 1

  Dobro došli u školu za dikciju, javni nastup i prezentovanje!